Ons Medicatie voor apothekers

 

Digitale toedienlijsten

Met Ons Medicatie leggen zorgorganisaties de toedienregistratie digitaal in Ons® ECD vast. Via deze oplossing kun jij als apotheker gemakkelijk samenwerken met de afnemende zorgorganisaties. Zo bespaar jij tijd en beschikt de zorgorganisatie altijd over een actuele en uniforme toedienlijst.

Informatie voor de apotheker

Dagelijks ondersteunt Nedap meer dan 1.000 zorgorganisaties in Nederland met de Ons® softwaresuite. Om gebruik te kunnen maken van de elektronische toedienregistratie (e-TDR) via Ons Medicatie hebben zij een koppeling nodig met het AIS van de apotheker. Het aanvragen en aansluiten van de koppeling is aan de apotheek en AIS-leverancier.

Ons® Medicatie voor apotheken

Als apotheek is het mogelijk kosteloos gebruik te maken van ‘Ons® Medicatie voor apotheken’. Via dit portaal krijg je inzicht in de toedienlijsten zoals de zorgmedewerkers deze zien in Ons® Medicatie. Je hebt inzicht per zorgorganisatie in welke cliënten er worden gedeeld en je kan gebruikmaken van de herhaalbestellingen module. Inloggen kan middels de UZI-pas via Zorg-ID.

Aanvragen >>

 

 

 

Voordelen voor de apotheker

  • Er is geen extra portaal noodzakelijk, je kunt in je eigen AIS blijven werken.
  • Aanpassingen in de medicatie zijn direct bij de zorg bekend, hierdoor is er minder kans op het maken van fouten bij het toedienen van medicatie.
  • Tijdwinst: het printen van papieren toedienlijsten is voorbij. Je hoeft als apotheek niet meer in alle gevallen apart toedienlijsten te bezorgen, ze worden elektronisch doorgestuurd.
  • Samenwerking tussen zorgmedewerkers en ketenpartijen; met als resultaat kwalitatief goede zorg.
  • Herhaalbestellingen module: verhaalbestellingen van de (thuis)zorg direct beschikbaar in het AIS.

Ons Medicatie koppelen met jouw AIS

Hieronder zie je per AIS de stappen om de koppeling met Ons® Medicatie te activeren.
Staat jouw systeem er niet tussen? Neem contact op met je leverancier om de mogelijkheden te bespreken.

Pharmacom

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van Pharmacom moet doorlopen.

Pharmacom voor BENU

Heb je een eigendomsapotheek van BENU en gebruik je Pharmacom, dan gelden er andere afspraken. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je moet doorlopen.

CGM

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van CGM moet doorlopen.

VAL: VidiVici

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van VAL moet doorlopen.

Promedico-APRO

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van Promedico moet doorlopen.

SmartMed

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van SmartMed moet doorlopen.

Apotheker Ebian over
werken met Ons Medicatie

In deze video vertellen apotheker Ebian Brill en verpleegkundigen Petra Noordhoff en Lisette Battjes van TSN over hun ervaringen met de digitale toedienregistratie via Ons Medicatie.

Hulp nodig? Neem contact op.

Contact voor de apotheker

Contact voor de apotheker

ons-medicatie@nedap.com