Ons Medicatie voor apothekers

 

Digitale toedienlijsten

Met Ons Medicatie leggen zorgorganisaties de toedienregistratie digitaal in Ons® ECD vast. Via deze oplossing kun jij als apotheker gemakkelijk samenwerken met de afnemende zorgorganisaties. Zo bespaar jij tijd en beschikt de zorgorganisatie altijd over een actuele en uniforme toedienlijst.

Informatie voor de apotheker

Dagelijks ondersteunt Nedap meer dan 1.000 zorgorganisaties in Nederland met de Ons® softwaresuite. Om gebruik te kunnen maken van de elektronische toedienregistratie (e-TDR) via Ons Medicatie hebben zij een koppeling nodig met het AIS van de apotheker. Het aanvragen en aansluiten van de koppeling is aan de apotheek en AIS-leverancier.

Vanzelfsprekend zijn er voor de apotheker geen extra kosten verbonden aan de koppeling met Nedap. De apotheker betaalt alleen de eventuele aansluitkosten en onderhoudskosten voor de koppeling aan zijn AIS-leverancier.

Wanneer een zorgorganisatie werkt met Ons Medicatie geniet je als apotheker vooral van de voordelen.

Voordelen voor de apotheker

  • Er is geen extra portaal noodzakelijk, je kunt in je eigen AIS blijven werken.
  • Aanpassingen in de medicatie zijn direct bij de zorg bekend, hierdoor is er minder kans op het maken van fouten bij het toedienen van medicatie.
  • Tijdwinst: het printen van papieren toedienlijsten is voorbij. Je hoeft als apotheek niet meer in alle gevallen apart toedienlijsten te bezorgen, ze worden elektronisch doorgestuurd.
  • Samenwerking tussen zorgmedewerkers en ketenpartijen; met als resultaat kwalitatief goede zorg.

Ons Medicatie koppelen met jouw AIS

Om als apotheek gebruik te kunnen maken van de voordelen van Ons Medicatie moet je een aantal stappen doorlopen. Kies hieronder het AIS waar jij mee werkt voor een stappenplan, inclusief een korte toelichting. Staat jouw systeem er niet tussen? Neem dan contact op met je AIS-leverancier om de mogelijkheden te bespreken.

Pharmacom

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van Pharmacom dient te doorlopen.

CGM

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van CGM dient te doorlopen.

VAL: VidiVici

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van VAL dient te doorlopen.

Promedico-APRO

Wanneer je een koppeling wilt maken, dien je hiervoor een aanvraag in. Klik op meer informatie om te lezen welke stappen je als gebruiker van Promedico dient te doorlopen.

Apotheker Ebian over
werken met Ons Medicatie

In deze video vertellen apotheker Ebian Brill en verpleegkundigen Petra Noordhoff en Lisette Battjes van TSN over hun ervaringen met de digitale toedienregistratie via Ons Medicatie.

Hulp nodig? Neem contact op.

Contact voor de apotheker

Contact voor de apotheker

ons-medicatie@nedap.com