30 oktober 2023

Spraakgestuurd rapporteren in Ons® Dossier op mobiel

Spraakgestuurd rapporteren in Ons® - Rapportage inspreken

Rapportages inspreken via de Ons® Dossier-app

Binnenkort kun je zonder te typen een rapportage opstellen in de mobiele app van Ons® Dossier. Door de technologie van Tell James en Attendi in de Ons® Dossier-app te integreren worden jouw gesproken woorden omgezet in geschreven tekst. En dat kan je enorm veel tijd besparen.

Je kan straks dus met Ons® praten via je mobiele telefoon. Bijvoorbeeld terwijl je terugloopt naar je auto of fiets, of direct bij je cliënt aan bed. De tekst die na het inspreken verschijnt, wordt voorzien van leestekens en kun je altijd wijzigen en aanvullen. Zo ben je verzekerd van een correcte rapportage.

Spraakgestuurd rapporteren is in eerste instantie alleen beschikbaar op mobiel, in de Ons® Dossier-app (iOS & Android). In de eerstvolgende ontwikkelplanning lees je meer over de stand van zaken rondom de webversie

De planning

Zoals bij alle nieuwe functionaliteiten wordt ook spraakgestuurd rapporteren eerst uitvoerig getest. De functionaliteit is voor alle Ons®-gebruikers beschikbaar nadat de pilotfase en geleidelijke uitrol zijn doorlopen.

Eind 2023: pilotfase

In de pilotfase worden de eerste testen door een kleine groep zorgorganisaties uitgevoerd. Tell James en Attendi gebruiken de testresultaten om hun taalmodellen te toetsen en steeds slimmer te maken. Ondertussen focussen wij ons op het technisch functioneren van de nieuwe mogelijkheid in Ons® Dossier op mobiel.

Pilotfase bij Tell James

Een grote zorgorganisatie in West-Nederland test sinds begin oktober 2023 de integratie met Tell James. De eerste reacties zijn positief. Als dat zo blijft rondt Tell James de pilotfase eind november af.

Pilotfase bij Attendi

Attendi verwacht hun integratie met Ons® eind november 2023 bij drie verschillende organisaties te gaan testen. De pilotgroep van Attendi is met deze drie organisaties voor nu volledig. Deelname is dan ook niet meer mogelijk.

Begin 2024: geleidelijke uitrol

Werkt het spraakgestuurd rapporteren in de mobiele Ons® Dossier-app naar behoren, dan kunnen steeds meer klanten de functionaliteit gaan gebruiken. Wil je deelnemen aan de geleidelijke uitrol, neem dan contact op met Tell James of Attendi.

Voorjaar 2024: livegang

De functionaliteit is naar verwachting in het voorjaar van 2024 voor alle Ons®-gebruikers beschikbaar. Je kan spraakgestuurd rapporteren echter alleen gebruiken als je een overeenkomst met Tell James of Attendi hebt afgesloten.

Ik wil spraakgestuurd rapporteren

Om te starten met spraakgestuurd rapporteren in Ons®, heb je een overeenkomst met Tell James of Attendi nodig. Ook de implementatie van spraakgestuurd rapporteren wordt door Tell James en Attendi verzorgd. Je kiest dus zelf welke leverancier het beste bij je past.

Neem contact op met Tell James: james@telljames.nl
Neem contact op met Attendi: support@attendi.nl 

Houd onze ontwikkelplanning in de gaten om de stand van zaken rondom spraakgestuurd rapporteren via het web te volgen.

Heb je vragen? Laat het ons weten!

Accountmanagement

Accountmanagement

+31 (0) 85 212 62 30
accountmanagement.healthcare@nedap.com

Voor jou, over Ons