07 september 2021

De overdrachtsmodule voor de verpleegkundige overdracht in Ons

Mooie mijlpaal voor de verpleegkundige overdracht in Ons

Nedap bouwt verder aan de overdrachtsmodule ter ondersteuning van de verpleegkundige overdracht en de daaropvolgende processen. 

In 2019 en 2020 hebben wij aangekondigd dat wij voor de verpleegkundige overdracht onder meer open standaarden zullen ondersteunen. Ook hebben wij aangegeven dat Nedap meebouwt aan open source voorzieningen om de overdracht onder andere veilig en met inachtneming van de privacy regels mogelijk te maken.

In de module voor de overdracht komen al deze zaken samen tot werkende functionaliteiten. Zoals het ontvangen en verzenden van informatie van de ene zorgorganisatie naar de andere. Gecontroleerd, digitaal en veilig.

Voortgang

Daar waar we in 2020 een technisch werkende versie van de verpleegkundige overdracht binnen Ons® gereed hadden, wordt deze inmiddels ondersteund door onze overdrachtsmodule waarmee we cliënten daadwerkelijk eenvoudig kunnen overdragen. De module is gepresenteerd aan een deel van onze klanten. Met de feedback die we hebben mogen ontvangen werken we verder aan de module, zodat we deze in 2022 beschikbaar kunnen maken voor al onze klanten.

Mocht je interesse hebben om de huidige werking te bekijken dan nodigen we je van harte uit op onze samenwerkingsomgeving. Binnen deze omgeving staat onder de categorie ‘InZicht regeling’ een opname en een korte samenvatting van de feedback.

Zorg Informatie Bouwstenen

Naast de module bouwen wij door aan de Zorg Informatie Bouwstenen die nodig zijn. De laatste stand van zaken hebben wij  hier gepubliceerd. Dit overzicht is altijd actueel. Wil je weten welke gegevens er zijn opgenomen in de door ons opgeleverde ZIB’s? Kijk dan hier.

Nieuwsgierig naar meer?