26 april 2022

Tijdregistratie in de zorg

Nedap Ons® rooster zorg

De druk in de zorg is hoog, dit is bij iedereen bekend. Zolang de werkdruk voor zorgprofessionals hoog blijft, zullen zij tijdregistratie als administratielast ervaren. Iets wat zorgprofessionals er eigenlijk niet bij kunnen hebben. Middels urenregistratiesoftware wordt de tijdregistratie van medewerkers bijgehouden, maar deze systemen zijn vaak omslachtig en kosten veel tijd. Tijd die je liever en beter kunt besteden: aan de cliënten. Daarom is het belangrijk om het registreren van uren in de zorg zo eenvoudig en snel mogelijk te maken. Dat is ons streven in Ons®

Hoe kan de zorg uren via Ons registreren?

In Ons® kunnen zorgprofessionals hun werkuren bijhouden. De Ons® suite is zo ingericht dat er een overzichtelijke planning ontstaat. Medewerkers kunnen zich inschrijven voor extra diensten op momenten die hen uitkomen. Alles komt vervolgens terecht in één overzichtelijke planning. Het geeft de medewerkers de mogelijkheid om buiten hun vaste uren ook extra diensten te draaien. Meerdere medewerkers kunnen zich op dezelfde uren inschrijven. Dit om te voorkomen dat de dienst gaat naar de persoon die zich het eerste inschrijft. Wel zo eerlijk.

Speciale wensen en eigenschappen van cliënten, waarmee rekening moet worden gehouden in de planning, komen ook in Ons® terug. De uren vanuit de agenda kunnen met één klik doorgezet worden naar (cliënt)registratietijd en verloning. Hierdoor hoeft er dus niet meer in- en uitgeklokt te worden. Ons® houdt rekening met alle aspecten van de cliënt, zoals bijvoorbeeld de financiële status. Dit voorkomt langdurig zoeken en maakt het plannen nog makkelijker.

In Ons® Administratie wordt de urenadministratie opgeslagen en goedgekeurd. Facturen en declaraties worden gemaakt en verloningsgegevens worden geëxporteerd en doorgestuurd naar de meeste bekende salarispakketten. Alles gaat via Ons®, waardoor miscommunicatie en veel fouten verleden tijd zijn. De data komt altijd overeen. Dit scheelt tijd en draagt daardoor bij aan de hoge werkdruk die zorgprofessionals vaak dagelijks ervaren.

Wat zijn de voordelen?

Tijdregistratie kan tijdrovend zijn, maar is wel noodzakelijk. Het zorgt voor een kloppende planning, waarin cliënten de tijd en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast draagt een goed registratiesysteem bij aan een kloppende verloning. Je wil tenslotte betaald worden voor de uren die je gewerkt hebt.

Plannen, roosteren en agendabeheer met Ons

De Ons® suite koppelt met verschillende aspecten van de agenda van zorgwerkers. Daarbij maakt Ons® ook een koppeling tussen verschillende disciplines en kan een cliënt gemakkelijker worden ingepland. Plannen, roosteren en agendabeheer makkelijk in één systeem doe je dus met Ons®. Een voorbeeld van hoe Nedap elke dag probeert de zorg een beetje beter te maken. Samen werken aan betere zorg.

Heb je na het lezen nog vragen of wil je starten met Ons®?

We vertellen je graag meer over de integrale software suite van Nedap. Kom direct in contact door te mailen naar healthcare@nedap.com of bel met +31 (0)544 47 1500.

Meer informatie over tijdregistratie in Ons® vind je via ons supportportaal.

Nog meer leesvoer: