26 oktober 2021

Het zorgprestatiemodel; aan de slag!

Het Zorgprestatiemodel | ZPM in Ons | Aan de slag!

Vanaf 1 januari 2022 gaat de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en forensische zorg (fz) over op het zorgprestatiemodel. Deze nieuwe vorm van bekostigen brengt veel veranderingen met zich mee, voornamelijk voor de administratie. In Ons® zijn de eerste wijzigingen doorgevoerd. Gebruikers kunnen vanaf nu aan de slag met het inrichten o.b.v. het zorgprestatiemodel. En dat is goed nieuws!

Ontwikkelingen in Ons

De manier waarop je in Ons® registreert, afleidt, declareert en factureert verandert vanaf 1 januari. Dan volgen mij de spelregels van het zorgprestatiemodel (ZPM). Op dit moment zijn de eerste functionaliteiten beschikbaar in versie 2021.7 van Ons Administratie. Houd Ons Aankondigingen goed in de gaten, want de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

Aan de slag met het zorgprestatiemodel

Wij adviseren om op tijd te starten met de inrichting o.b.v. het zorgprestatiemodel, zodat in 2022 gedeclareerd kan worden volgens de nieuwe standaard. Op ons Supportportaal vind je meer informatie over wat er functioneel is gewijzigd in Ons en hoe dit kan worden ingericht. Deze informatie wordt continu bijgewerkt en aangevuld.

Meer informatie over het ZPM in Ons

We houden onze gebruikers zo goed mogelijk op de hoogte van de plannen en wijzigingen rondom het zorgprestatiemodel. Zorgorganisaties die ermee te maken krijgen ontvangen daarom regelmatig mailings van onze supportafdeling. In de webcast van september kondigde Renée en Aranka aan dat er in een volgende uitzending meer informatie over het ZPM volgt. Schrijf je in voor de webcast en ontvang automatisch een reminder.

Meepraten over het ZPM in Ons

Meepraten over het zorgprestatiemodel in Ons® kan via onze discussiegroep Samenwerken met Nedap. Heb je nog geen toegang tot deze samenwerkingsomgeving, dan vind je op het Supportportaal een uitleg over hoe je je kunt registreren.