Ons Labuitslagen

Labuitslagen vind je rechtstreeks in Ons Dossier

In Ons® Dossier vind je alle resultaten van het laboratorium terug. Dat bespaart niet alleen tijd, maar geeft je ook een compleet overzicht, zodat je makkelijker verbanden kunt zien en conclusies kunt trekken. Door het handige filter kun je de labuitslagen op verschillende manieren sorteren, bijvoorbeeld op datum of op type.

 

Labuitslagen in Ons®

Als arts in de langdurige zorg doe je regelmatig een laboratoriumaanvraag. Met Ons® kan dat makkelijk digitaal en worden de resultaten rechtstreeks in het gezondheidsdossier van de cliënt opgeslagen. Dit voorkomt dubbel werk, verkleint het risico op fouten en helpt om afwijkingen op tijd te signaleren.

Een voorbeeld uit de praktijk

Voor een cliënt met diabetes vraag je de HbA1c waardes op bij het laboratorium. Met Single Sign On log je rechtstreeks in bij Zorgdomein, om de aanvraag in te dienen. Zo gauw de uitslag bekend is komt deze automatisch in Ons® Dossier. Als arts kun je de actie afvinken, zodat je collega’s weten dat de uitslag is beoordeeld.

Hoe het er in Ons® uitziet

Je start je dienst en ziet op je dashboard dat er een actie openstaat voor jouw deskundigheid. Aan jou om de uitslag te beoordelen.

Klik je op de actie, dan kom je in het dossier van de cliënt waarvoor je de labaanvraag hebt ingediend. Deze notitie is zichtbaar voor iedereen met toegang tot het dossier van deze cliënt, maar wordt niet in Caren getoond. Je kunt de actie hier ook direct afvinken.

Alle labuitslagen in één overzicht

In deze tabel zie je alle ontvangen waarden. Door met de cursor over de tabel te bewegen geeft het systeem aan welke waarden je bekijkt. Waarden die rood gekleurd zijn vallen buiten de referentiewaarde. Wanneer je op een uitslag klikt, dan opent direct het originele bericht van het laboratorium.

Verslaglegging na beoordeling

De beoordeling van een labuitslag wordt vastgelegd in een dossier rapportage.

Met de episode functionaliteit kun je de beoordelingen van labuitslagen makkelijk bundelen en een herinnering instellen voor het aanvragen van een volgend labonderzoek.

In de toekomst wordt het mogelijk om direct vanuit de labuitslag een beoordeling te schrijven. Zodat deze informatie met elkaar verbonden is en je de beoordeling van een uitslag later makkelijk kunt terugvinden.

In gesprek met Joeri Landman over Labuitslagen in Ons®

“Sinds november 2021 zijn we live, de reacties zijn gelukkig positief. Het helpt onze gebruikers écht in hun werk!”