Stel je eens voor …

Binnen een instelling komt op zaterdagochtend om 7:00 uur een ziekmelding binnen van een verpleegkundige die om 8:00 uur zou beginnen. Helaas is er op zaterdagochtend niemand van het flexbureau aanwezig om een medewerker op te roepen voor de dienst. 

In dit geval neemt het weekendhoofd contact op met het uitzendbureau of er iemand beschikbaar is voor de dienst. Met dit uitzendbureau zijn afspraken gemaakt en vastgelegd in een contract. Er is een vertrouwensband en deze is onder andere voor de AVG geformaliseerd.

Het uitzendbureau heeft gelukkig een verpleegkundige beschikbaar. Deze heeft alleen nog niet eerder bij de instelling gewerkt. Dankzij Ons® SSO+ in combinatie met autorisatie kan het uitzendbureau een account aanmaken voor de verpleegkundige.

De verpleegkundige kan vervolgens direct bij binnenkomst op de afdeling beschikken over de noodzakelijke informatie om haar werk te kunnen doen. Later is het voor de functionaris gegevensbescherming mogelijk om te zien welke medewerkers in welke dossiers van cliënten hebben gekeken.