Ons Persoonlijk Cliëntverhaal

Maak de zorg persoonlijker

Persoonsgerichte zorg zit vaak in kleine details. Wanneer je weet wat voor jouw cliënt belangrijk is, kun je het verschil maken. Met het Persoonlijk Cliëntverhaal bieden we de mogelijkheid om de wensen, behoeften en voorkeuren van de cliënt beter in kaart te brengen.

 

Persoonlijk Cliëntverhaal

 Belangrijk uitgangspunt is dat het Persoonlijk Cliëntverhaal van de cliënt is. De cliënt legt het verhaal zelf (of samen met de wettelijk vertegenwoordiger) vast in Caren. Dit kan met tekst, maar ook met behulp van foto’s. Vervolgens maken we het beschikbaar voor zorgmedewerkers in Ons® Dossier.

Icon

Cliënt is eigenaar

De cliënt is de eigenaar van zijn of haar verhaal. De cliënt (of wettelijk vertegenwoordiger) kan het Persoonlijk Cliëntverhaal te allen tijde wijzigen of aanvullen.

Icon

Slechts één keer vertellen

Mocht een cliënt van zorgaanbieder veranderen, dan gaat het cliëntverhaal via Caren eenvoudig mee.

Icon

Vindbaar in Ons® Dossier

Wanneer de cliënt in Caren heeft aangegeven dat zijn verhaal gedeeld mag worden dan is het terug te vinden in Ons® Dossier. (voor medewerkers met de juiste autorisatie)

Icon

Vastleggen in Ons® Dossier

Maakt de cliënt geen gebruik van Caren, maar is er wel behoefte om zijn verhaal vast te leggen? Dan biedt Ons® Dossier ook de mogelijkheid om het persoonlijk cliëntverhaal vast te leggen. Bij eventuele latere activering van Caren kan het verhaal alsnog in Caren opgenomen worden.

Aan de slag met het Persoonlijk Cliëntverhaal

De functionaliteit binnen Ons® Dossier is aan te vragen via een supportticket of je accountmanager. Zodra deze aanstaat, is het onderdeel ‘Cliëntverhaal’ zichtbaar voor alle medewerkers die over de juiste autorisatie beschikken.

Cliënten vinden ‘Mijn Verhaal’ in het dossier gedeelte van Caren.