01 januari 2023

Life at Nedap: de wereld rond onder werktijd

Kelly - Life at Nedap: de wereld rond onder werktijd

Reizen én ontwikkelen op technisch gebied

In de lead zijn van jouw eigen carrière en persoonlijke ontwikkeling maakt het mogelijk om te werken op afstand, zelfs als je de wereld rond wilt reizen. Nadat ze haar masterdiploma had behaald, kreeg Kelly (27) de kans om haar carrière bij Nedap te starten. Ze ging de uitdaging aan, maar begon eerst met een reis van een jaar naar Australië.

“Na mijn studie wilde ik eerst gaan reizen, maar tegelijkertijd ontdekte ik dat ik me na mijn afstuderen ook verder wilde ontwikkelen op technisch gebied. Ik kreeg de kans om bij Nedap te blijven nadat ik mijn afstudeerproject had afgerond, dus moest ik kiezen tussen de zekerheid van een baan of toch eerst nog reizen. Ik besloot om gewoon mijn wensen op tafel te leggen en vertelde Nedap dat ik graag beter wilde worden in software ontwikkeling, maar eerst voor langere tijd naar Australië wilde gaan. Daarna wilde ik er heel graag gaan werken. Best wel wat eisen, maar Nedap vond het helemaal prima. Ze vertelden me om hen te laten weten wanneer ik terug was en klaar was om aan de baan te beginnen!”

“Ik had nogal wat eisen”

En zo gebeurde het. Kelly werkt nu inmiddels al 2 jaar bij Nedap, waar de cultuur grotendeels gebaseerd is op het vertrouwen dat iemand eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap pakt. Zo worden vrije dagen niet bijgehouden en hebben we geen vaste functiebeschrijvingen. “Dat klinkt allemaal heel leuk, maar in het begin vond ik het moeilijk om in te schatten of ik wel genoeg deed en of ik me op de juiste dingen richtte. Ik neigde snel naar overwerken. Nu ben ik eraan gewend en durf ik ruimte en tijd voor mezelf te nemen. Zonder schuldgevoel. Het gaat erom verantwoordelijkheid te nemen voor mijn werk, maar ook voor mezelf.”

“Ik durf nu ruimte en tijd voor mezelf te nemen. Zonder schuldgevoel.”

Kelly van Tol

Software Engineer

Verandering van spijs doet eten.

“In het begin had ik zeer concrete leerdoelen. Mijn studie richtte zich op gebruikersonderzoek, creativiteit en technische implementatie, maar ik wilde meer diepgang. Ik heb cursussen gevolgd om mezelf verder te ontwikkelen op gebieden zoals front-end development. Van daaruit ben ik ook overgestapt naar back-end development, waardoor ik mijn kennis en ervaring kon gebruiken in samenwerking met andere teams. Deze mate van variatie maakt me steeds meer enthousiast, omdat ik blijf groeien en de mogelijkheid heb om met veel verschillende collega’s samen te werken.”

“Ik merk ook dat ik af en toe avontuur nodig heb en dat ik graag wil ervaren hoe het is om ergens anders te wonen en te werken. Het verkennen van Argentinië stond al lange tijd hoog op mijn verlanglijstje. In nauw overleg met mijn team heb ik daarom een nieuw, tijdelijk werkschema voor het werken op afstand afgesproken. De meeste grote steden in Argentinië zijn zeer geschikt om vanuit te werken vanwege de goed ingerichte flexibele werkplekken en snelle internetverbindingen. Het tijdsverschil van 4 uur in de winter met Nederland viel ook goed samen met de werktijden hier. Zo kon ik uitstekend samenwerken met mijn collega’s in Groenlo en tegelijkertijd de Argentijnse cultuur ontdekken.” Na 2 maanden keerde Kelly terug naar huis, een ervaring rijker. “Het mooiste wat ik eraan heb overgehouden, is het besef dat alledaagse dingen eigenlijk heel bijzonder zijn. Daarnaast heb ik mezelf beter leren kennen en werd bevestigd dat ik in staat ben om mijn leven buiten vertrouwde omgevingen te managen. Dat geeft me nieuwe energie en een nieuw doel, wat ik graag terugbreng naar het team.”

Vacatures

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Nedap?