12 januari 2019

De ontwikkeling van Luna

Elke dag ruimte
voor nieuwe ideeën

Een mooi voorbeeld van waar talent, kansen en ondernemerschap bij Nedap samenkomen is de ontwikkeling van Luna, een eenvoudige en gebruiksvriendelijke elektronische dagkalender in een fraai vormgegeven apparaat. Luna begon als afstudeerproject en heeft de potentie om uit te groeien tot een succesvol Nedap-product in 2019. 

Een uitdagende afstudeeropdracht

De ontwikkeling van Luna begon eind 2017 met een uitdagende afstudeeropdracht: ontwerp een gebruiksvriendelijk scherm met een agenda erin, voor mensen met beginnende dementie. Onze uitdaging was om iemand te vinden die kan werken op het grensvlak van techniek en design; dat talent komt niet zo vaak voorbij.

Toch vinden wij het in Hieu Nguyen,  die bijna klaar is met zijn studie Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Een begaafde student die samen met een studiegenoot een eigen ontwerpbureau heeft, omdat hij vindt dat hij aan het einde van zijn studie niets meer bijleert. Maar onze uitdaging neemt hij graag aan.

Verantwoordelijkheid en vertrouwen

Hieu: “Bij Nedap krijg je veel verantwoordelijkheid en vertrouwen. Alles is losser georganiseerd, niet hiërarchisch. Je krijgt de kans om dingen te bedenken zonder er meteen een verdienmodel aan te hangen. En bij moeilijkheden kun je hier altijd een klankbordgroep vinden. Er zitten hier goede mensen, waar ik me aan kan optrekken. Achterhoeks, niet pocherig. Gewoon samen hard werken aan mooie oplossingen voor gebruikers.”

Win-win

Tijdens het afstuderen werkt Hieu aan het ontwerp van Luna. In 2018 studeert hij af en blijft daarna bij Nedap werken. Zo hebben we er naast een talentvolle ontwerper ook een mooi functioneel product bij, dat in 2019 verder wordt ontwikkeld.

Meer informatie over de werking van Nedap Luna vind je hier.