23 mei 2019

Persoonlijk cliëntverhaal

Het persoonlijk cliëntverhaal maakt de zorg (nog) persoonlijker

Het is je vast niet ontgaan: persoonsgerichte zorg is momenteel een zeer actueel onderwerp. In tal van publicaties, kwaliteitskaders en nieuwsberichten over zorg wordt er aandacht aan geschonken. Ook voor Nedap Healthcare is dit een belangrijk thema. Twee jaar geleden zijn we samen met een aantal van onze klanten begonnen met de ontwikkeling van het Persoonlijk Cliëntverhaal. 

Het doel van het Persoonlijk Cliëntverhaal is om de wensen, behoeften en voorkeuren van de cliënt beter in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor zorgmedewerkers en betrokkenen. Op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan een persoonlijkere verlening van de zorg. We zijn erg blij te kunnen vertellen dat we inmiddels zover zijn om het cliëntverhaal beschikbaar te stellen.

De cliënt als eigenaar van het verhaal

Het belangrijkste uitgangspunt van het Persoonlijk Cliëntverhaal is dat het verhaal ook écht van de cliënt is. De cliënt (of mantelzorger) kan het verhaal zelf vastleggen in Caren (de persoonlijke gezondheidsomgeving van de cliënt). Dit kan via tekst, maar ook met behulp van foto’s. Vervolgens kunnen de zorgmedewerkers het cliëntverhaal raadplegen in Ons® Dossier.

Slechts één keer vertellen

Stel, een cliënt wisselt van zorgaanbieder, dan is het cliëntverhaal via Caren eenvoudig met de nieuwe zorgaanbieder te delen. De cliënt hoeft dus niet opnieuw hetzelfde verhaal te vertellen. Voorwaarde is uiteraard wel dat de nieuwe zorgaanbieder met Nedap Ons® werkt.

clientverhaal