Caren geeft cliënten en hun mantelzorgers inzicht in zorggegevens

Caren-gebruik-app

Caren: wat is dat?

Persoonlijke gezondheidsomgeving ‘Caren’ geeft cliënten en hun mantelzorgers meer inzicht in de eigen zorggegevens. Met Caren bouwen zij gemakkelijk een zorgnetwerk op, rondom de cliënt en zijn of haar naasten. De digitale omgeving maakt het organiseren van de zorg eenvoudiger voor zorgprofessionals en mantelzorgers. Bijvoorbeeld door in Caren informatie te delen en afspraken te plannen.

Caren wordt dagelijks door ruim 350.000 mensen en 600 zorgaanbieders gebruikt. Om de zorg voor zichzelf of voor een ander te organiseren.

Voor cliënten en hun mantelzorgers

Caren wordt het meest gebruikt in de ouderenzorg. Nu steeds meer ouderen thuis blijven wonen, worden mantelzorgers onmisbaar. Daardoor neemt de behoefte aan contact tussen cliënten, familieleden en zorgmedewerkers toe. We zien ook steeds meer gebruik van Caren in de gehandicaptenzorg. Familie en zorgmedewerkers gebruiken vaak het Persoonlijk Cliëntverhaal in Caren, om de zorg zo persoonlijk mogelijk te maken.

"Caren biedt mij als zorgprofessional een omgeving om laagdrempelig te communiceren met familie en mantelzorgers om zo gezamenlijk tot de beste zorg te komen"

S. te Grotenhuis

Wijkverpleegkundige (VGG) bij Careaz Wonen

Functies van Caren geven inzicht

Een belangrijke functie binnen Caren is de kalender. Daarin worden alle zorgmomenten en privé activiteiten gepland. Zo voorkom je dubbele afspraken. Zorginformatie uit Ons® Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) deel je met één druk op de knop. Cliënten en hun naasten hebben via Caren direct inzicht in en regie over deze gegevens. De cliënt of mantelzorger voegt via Connecties zijn of haar eigen zorgnetwerk samen. Via de berichtenfunctie ontvang en verzend je berichten veilig binnen het zorgnetwerk. Mantelzorgers kunnen voor elkaar notities achterlaten, zoals boodschappenlijstjes en telefoonnummers van belangrijke contacten.

Digitale kalender Nedap Luna koppelt met Caren

Voor mensen met dementie is er Nedap Luna, een digitale dagkalender die koppelt met Caren. Nedap Luna toont op het juiste moment de wat via de kalender in Caren is ingepland. Zo kunnen mantelzorgers ook op afstand ondersteuning bieden en blijft de cliënt zo lang mogelijk zelfredzaam.

Caren applicatie

Caren gebruiken?
Ga naar carenzorgt.nl

Wil jij Caren gebruiken om cliënten en mantelzorgers eenvoudiger inzicht te geven in de zorggegevens? Zorgaanbieders die werken met Ons® beschikken automatisch toegang tot Caren. Cliënten en mantelzorgers maken gemakkelijk een account aan via carenzorgt.nl. Voor alle gebruikers is Caren gratis.

carenzorgt.nl

Meer oplossingen

In de veranderlijke zorgmarkt bestaat er geen definitieve oplossing. We zijn daarom altijd bezig om onze bestaande oplossingen te ondersteunen en uit te breiden zodat we meebewegen of zelfs voorlopen op wat de toekomst ons gaat brengen.