06 oktober 2020

Helder stopt met de doorontwikkeling

Nedap voor huisartsen & apothekers

Het digitale zorgdossier maakt het samenwerken tussen zorginstellingen en huisartsen minder makkelijk. Om dit te vereenvoudigen is Helder ontwikkeld. Na ruim anderhalf jaar moeten we helaas concluderen dat het gebruik van Helder niet aan onze verwachtingen voldoet. Omdat Helder gewoonweg te weinig wordt gebruikt, hebben wij besloten onze aandacht te richten op het verbeteren en ontwikkelen van onze huidige en nieuwe oplossingen.

Korte en lange termijn consequenties

Huisartsen die Helder gebruiken kunnen dit op korte termijn blijven doen en kunnen nog steeds bij ons terecht voor ondersteuning. Het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het doorontwikkelen van de huidige functies in Helder stopt per direct. Daarnaast zullen we geen nieuwe gebruikers verwelkomen. Op termijn zal Helder helaas volledig verdwijnen. Gebruikers stellen we hier natuurlijk vooraf van op de hoogte.

Nuts als betrouwbaar alternatief

Helder is gebouwd op het Nuts-initiatief, dankzij Nuts kan iedere partij de functionaliteiten van Helder bieden. Een aantal partijen werken op dit moment aan het integreren van Helder in hun bestaande portalen. Het is onze intentie om Helder beschikbaar te blijven stellen tot deze alternatieven beschikbaar zijn voor gebruik.

 

Meer informatie of vragen?

Heb je vragen over waarom Helder stopt met doorontwikkeling? Neem dan contact op met support@helder.health.