10 april 2018

Makkelijker samenwerken met collega’s

Manon van Lent, fysiotherapeut bij Azora vertelt:

Voor de komst van Ons® werkte ik in een dossier waarin iedere discipline zijn eigen aparte document had, die hij beheerde en bewerkte. Ik kon eigen doelen bijwerken en overzichtelijk zien wat ik zelf als fysiotherapeut voor de cliënt deed. Maar wilde ik iets weten van collega-behandelaren, dan moest ik naar een ander dossier. Dat was best omslachtig en dat deed ik niet zo snel. 

Gelijk inspelen

Nu alles in één dossier te vinden is, werkt het veel makkelijker. Ik hoef niet meer zoveel handelingen te doen. Ik zie wat andere disciplines rapporteren en welke acties zij hebben uitgezet. Ook weet ik welke actie van mij verwacht wordt en daar speel ik ook gelijk op in. Wil ik iemand informeren, dan gaat dit via Ons®.

Testen direct zichtbaar

Als fysiotherapeut is het mogelijk om in Ons® afgenomen testen meteen zichtbaar te maken in het dossier. Voorheen vulde ik de resultaten van bijvoorbeeld de 10-meterlopentest in een profielvragenlijst in. Met de functionaliteit Klinimetrie in Ons® kan ik deze rechtstreeks opnemen in het dossier. In grafiekvorm is te zien wat de verbeteringen of verslechteringen zijn. Als je zo kunt laten zien dat de cliënt met twintig punten vooruitgaat, stimuleert dat de behandeling. Zo kun je schematisch weergeven wat de vooruitgang is. Dat is makkelijker te begrijpen dan alleen de cijfers.

Azora uit de Achterhoek werkt vanuit acht moderne zorgcentra en biedt onder meer verpleeghuiszorg, wonen met zorg en revalidatie.